Tisková konference

04.08.2009 11:00
Spravedlnost dětem - sdružení pro ochranu práv dětí, rodičů a prarodičů

si Vás dovoluje pozvat na

tiskovou konferenci
  k sedmé vlně žalob rodičů
proti českému státu k Evropskému soudu pro lidská práva ve Štrasburku 

Datum konání:

úterý 4. srpna 2009 v 11.00 hodin

 

Místo konání:

restaurace Na Pekařce, ulice Pod Pekařkou 46, Praha 4
(roh ulic Pod Pekařkou a Na vrstvách, v blízkosti areálu ČT na Kavčích horách)
 
Předmětem žalob je neochota a neschopnost českých soudů a dalších státních orgánů zajistit otcům nezletilých dětí základní lidská práva na výchovu svých dětí a uchování rodinných vztahů s dětmi i po rozvodu a rozchodu rodičů. Rozhodování českých soudů o výchově dětí a styku rodičů s nimi provází systémová diskriminace otců, která se projevuje úmyslnou nečinností při ochraně jejich práv i otevřenými nezákonnostmi a porušováním práv otců a jejich dětí. Šíření protispolečenské patologie a destrukce rodinných vztahů i základních lidských hodnot je tak stále nevyřčenou státní doktrínou. 
 
Rovněž Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku tento neblahý stav českého soudnictví vnímá jako závažný a rozsudky o porušení práva na rodinný život českým státem jsou již běžnou součástí jeho judikatury.
 
Podle Ústavy je Česká republika údajně právním státem založeným na úctě k právům a svobodám každého člověka a občana. V tzv. opatrovnických věcech však české soudy dokazují, že před ochranou nejzákladnějších práv a lidské přirozenosti upřednostňují rozklad společnosti.
 
Hosté tiskové konference: 
 
Ing. Jaroslav Pavelka podal stížnost do Štrasburku v roce 2007 v situaci, kdy ve výchově jeho sedmileté dcery soud upřednostnil osmdesátilétou babičku, ačkoliv i zákon o rodině výslovně stanoví, že rozhodující úlohu ve výchově dítěte mají rodiče, nikoliv prarodiče. Po podání žaloby se však i soud přiklonil ke zdravému rozumu, takže v současnosti již dcera spokojeně žije se svým otcem a jeho rodinou.
 
Pánové Ing. Aleš Hodina a Ing. Aleš Krejčí čelí již od počátku řízení o výchovu svých dětí diskriminaci. Ihned po zahájení řízení byli bez racionálního důvodu z výchovy svých dětí vytěsněni předběžným opatřením, aby jim bylo znemožněno prokazovat své výchovné schopnosti. Takovýto stav a vývoj jejich případů, který je českých poměrech zcela standardní, nasvědčuje tomu, že žalobu proti českému tzv. právnímu státu budou podávat již v nejbližší době. 
 
Sdružení Spravedlnost dětem proto vyhlašuje další vlnu stížností k Evropskému soudu pro lidská práva a nabízí všem nespokojeným rodičům praktickou pomoc, neboť katastrofální stav českého opatrovnického soudnictví je možné zlepšit jen trvalým tlakem sebevědomých občanů.

 

Kdo se cítí být poškozován a chce český stát ve Štrasburku žalovat, může využít vzory žalob na internetových stránkách www.iustin.cz.

 

 

 

Podpořte svou účastí dobrou věc, zítra může být stejné bezpráví pácháno na vás.

Místo konání tiskové konference na mapě:

https://www.mapy.cz/#x=133089493@y=135809528@z=16@mm=ZP@sa=s@st=s@ssq=Pod%20Peka%C5%99kou%2046,%20Praha%204@sss=1@ssp=120837029_127534977_150262693_149702529

 



 

Luboš Patera
zmocněnec sdružení Spravedlnost dětem
info@iustin.cz, www.iustin.cz
tel.: 603 72 99 61


Justice TV